различни категории продукти                                 👉от тук   
  
                                                                          
                              
 

Kокосовото масло (олио) - употреба

 Kокосовото масло (олио) - употреба


Един от най-използваните био продукти в момента е кокосовото масло (олио). Масово, то се употребява от вегани/вегетарианци и хора, които искат да се хранят здравословно, за готвене. Но кокосовото масло има много по-широка употреба и в домашни условия.
Измиване на лице
Намокрете с гладка вода парченце кокосово масло (ако е замразено) и го потъркайте в кожата на лицето си. Оставете да попие без да отмивате. Тази процедура замества напълно поставянето на хидратиращи продукти върху кожата.
Балсам за устни
Поставете парченце кокосово масло в малка кутийка и го носете със себе си. То се нанася като всеки друг балсам за устни – потопете пръст в кутийката и поставете на устните си. Държи ги меки, здрави и хидратирани през целия ден.
Стъпала
Кокосовото масло е идеално за хората със загрубели и нацепени пети. Намажете стъпалата си преди сън и поставете след няколко минути чорапи, за да не попие в чаршафите. На сутринта краката ви ще са меки и гладки.
Крем за ръце
Намажете ръцете и пръстите си с малко кокосово масло. Оставете да попие и след това забършете ръцете си с мека кърпа. Внимавайте да не докосвате телефони, лаптоп и други ценни електроуреди, докато сте омазнени.
Бръснене
Кокосовото масло е перфектно при бръснене, защото хидратира прекрасно кожата. След като използвате бръсначката, намажете третираното място с него.
Премахване на грим
Разтопете кокосово масло, или директно го използвайте втечнено под формата на олио за премахване на грима. Сложете на тампон памук и почистете макияжа.
Здравословен тен
Ако сте прекалили със слънцето и нямате никакви продукти за след плаж, намажете тялото си с коковосо олио. Веднага е успокои кожата.
Дезодорант
Прочетете какво съдържа дезодоранта ви и ще бъдете ужасени. Нанесете малко кокосово масло в областта на подмишниците и изчакайте да попие. Направете го 10 минути преди да се облечете и гримирате, за да има достатъчно време да се абсорбира от кожата.
Венци
Ако имате кървящи венци, лесно може да ги стегнете като поставите кокосово масло на пръста си и разтъркате венците в устата. Повторете 2 пъти на ден и след няколко дни ще забележите резултат.Виж още:
Маска за коса с кокосово масло и мед

Маска за коса с

 кокосово масло и мед

Няма коментари:

Абонирай се |ЗА ВСЕКИГО ПО НЕЩО – НОВИНИ, ОФЕРТИ, ЗАБАВЛЕНИЕ